skip to Main Content
4 REDENEN WAAROM VR-FESTIVALS DE TOEKOMST IS

4 REDENEN WAAROM VR-FESTIVALS DE TOEKOMST IS

Is VR een gamechanger?

Het is 3 uur snachts en jij en je vrienden zijn uitgefeest van een avond los gaan op een festival van Lost Horizon. Dit keer was het geen normaal evenement maar een “virtual reality-festival”. Dit zou zomaar de toekomst kunnen zijn voor de meeste festivals.

 

De toekomst voor VR

Met de corona maatregelen en web 3.0 wat er aan zit te komen, ziet de toekomst voor VR evenementen er veelbelovend uit. Met behulp van Artificial Intelligence wordt technologie elke dag slimmer, beter en binnenkort valt VR niet te onderscheiden met de realiteit. 

Een voorbeeld van de technologie die gebruikt kan worden is de “Oculus Quest 2” en de haptic gloves van Meta(Facebook). Meta beweert dat het mogelijk is om met de haptic gloves daadwerkelijk objecten aan te voelen alsof het echt is.

 

Waarom kiezen voor een “VR festival”?

Maar waarom zouden mensen ervoor kiezen om naar “virtual reality-festival’’ te gaan in plaats van een een echt evenement? Dit komt niet alleen door corona maar er zijn ook andere factoren die hier een grote rol spelen.

Het is makkelijker voor mensen die ver weg wonen. Mensen die in Nederland wonen maar naar een festival willen in het buitenland gaan zullen niet zo snel een ticket en hotel boeken voor een festival. Met een “virtual reality-festival’’ zal dit veel makkelijker gaan omdat dit namelijk gewoon in je huis kan en dus toegankelijker.

Een andere reden dat mensen liever kiezen voor een virtual reality-festival’’ heeft te maken met capaciteit. Bij festival als Wonderland of Astroworld heb je maar plaats voor een aantal groepen mensen en dat was het dan ook. In een ‘’virtual reality-festival’’ is er in principe oneindig ruimte en dus gelijk veel schaalbaarder.

Omdat het schaalbaarder is wordt er verwacht dat veel artiesten hier een voorkeur voor hebben omdat er simpelweg meer verdient kan worden. Ook voor de fans is het voordeliger om naar een ‘’virtual reality-festival’’ te gaan.

Back To Top